Het CBR laat weten (25 september 2024), dat de reserveringstermijnen voor de praktijkexamens sinds de coronatijd flink zijn afgenomen. Van de 300.000 uitgestelde examens door de corona, heeft het CBR al meer dan 200.000 praktijkexamens ingehaald.

De reserveringstermijnen voor het praktijkexamen B lagen in de piek van het 2e kwartaal van dit jaar op 10 tot 12 weken tegen 15 tot 17 weken gemiddeld in 2023. Doordat examinatoren veel extra examens hebben afgenomen door de week en in het weekend heeft dit tot deze daling geleid. Verder heeft het CBR veel extra examinatoren geworven en opgeleid. Ook zijn er een aantal examinatoren geweest, die na hun pensioen langer hebben doorgewerkt. Er zijn nu 113 meer examinatoren dan in 2017.

CBR laat verder weten, dat er aanvullende acties nodig zijn om de reserveringstermijnen nog verder terug te dringen. Voor dit najaar staan er overwerkzaterdagen op het programma. Het CBR heeft ook tegen het oneigenlijk gebruik van het reserveringstermijn maatregelen genomen.

De verwachting is dat met al deze extra maatregelen de reserveringstermijnen volgend jaar zomernuitkomen op 9 weken voor de eerste B-examens. De norm van 7 weken komt daarbij eindelijk in zicht.

Als rijschool spelen wij in op de lange wachttijden bij het CBR, we reserveren in overleg met jou wanneer we het examen gaan aanvragen. Tijdens het intake gesprek bespreken we dit verder.